Na een groepstraining 'preventie van burn-out'

Fijne dag! Een gepassioneerde trainer die duidelijk graag mensen op de juiste weg helpt. Mijn eigen inzichten over stress zijn zeker groter geworden. Zelfkennis is heel belangrijk bij zo’n dingen en dit was voor mij een stap in de goede richting. Leuk contact met collega’s, zo in kleine groep. Prachtige locatie. Bedankt!
Een verheldering over perfectionisme en burnout
Heeft me goede ideeën gegeven om werk-en privé-omgeving te verbeteren
een mind-opener ivm burnout, depressie en energievelden
deconnectie van een drukke werkdag
Iedereen herkent de punten die werden besproken, maar toch vallen mensen uit wegens burnout
Une surprise, un challenge, un journée en dehors de la routine
Un départ, c’est le début de quelque chose, supporté par notre direction. C’est important.
Je devrai être attentif aux signes du stress et du burnout, réagir préventivement si possible ou au moins montrer que l’entreprise peut et veut aider ses collaboraterus.
Transmettre plus de positivité, faire comprendre que la culture d’entreprise dépend de tout le monde.
Een deugddoende pauze, even stilstaan.
Een manier om na te denken over hoe frustratie omzetten in positieve actie
Het gevoel een steentje te kunnen bijdragen aan een beter functioneren van het bedrijf
Insprirerend, leerrijk
Inzicht op burnout symptomen en gevolgen
Tijd om eens stil te staan bij jezelf
Intéressant et interpellant sur certains aspects. Suis-je occupé avec les bonnes priorités? Sur un plan professionel et privé.​

Mieke, 35 j. 'Na een eerste ‘burn out’ veranderde...

C.W., 48j. ‘Mijn ervaring : loopbaanbegeleiding : is dit iets dat mensen kunnen gebruiken die reeds werken? JA !Mieke, 35 j. ‘Na een eerste ‘burn out’ veranderde ik van job. Na coaching en begeleiding dacht ik dat ik de juiste stap had gezet om de draad weer op te nemen. Het probleem lag bij mijn werk, daar was ik van overtuigd. Een baan op mijn lijf geschreven gaf mij weer de moed om aan het werk te gaan.
Na enkele maanden op mijn nieuw werk voelde ik me nog meer in de war en helemaal leeg. De drang om alles zo goed te doen was groot. De stemmen in mijn hoofd draaiden op volle toeren. Dus ik gaf weer 300% van mezelf. Toen ik plots weer niet meer in staat was om te gaan werken was ik radeloos, had het gevoel dat ik alle controle kwijt was…

Toen ik op jouw site de symptomen over perfectionisme las, was het zo klaar als een klontje voor mij. Het was alsof je me een spiegel voorhield. Ik aarzelde dus niet om jou te contacteren. Ik kan nu zeggen dat dat een echt keerpunt is geweest voor mij.
Jij hebt me doen beseffen dat ik niet louter een ‘burn out’ had. Maar perfectionisme had me in zijn greep: op het werk, in mijn relatie, als mama, als dochter, als zus, als vriendin,… Ik zat volledig vast, verstard door vele moeilijke gebeurtenissen in mijn leven. En de uitweg… die kon niet verder uit zicht geweest zijn. Die leek onbereikbaar ver weg…
Alles was een inspanning. Ik was moe, maar mezelf rust gunnen was het laatste wat ik deed. Doodop ploeterde ik thuis angstig verder door de dagen. Nu besef ik dit: ik was mezelf kwijt.
De coaching bij jou heeft me veel gegeven. Als ik die dingen allemaal apart zou moeten benoemen, dan kan ik hier een boek schrijven. Als ik het beknopt wil verwoorden: jij hebt me mezelf ‘terug gegeven’ in al mijn vrijheid en eenvoud. Jij hebt me mezelf terug graag doen zien. Samen met jou heb ik weer energie gevonden.
Ik glimlach nu, terwijl ik deze woorden schrijf. Het is een echte glimlach, die de vreugde van binnen vertaalt op mijn gezicht. Geen holle, betekenisloze glimlach die ik maanden naar de buitenwereld getoond heb. Dat moet niet meer. Die vrijheid heb ik! Samen met jou heb ik dat weer gevonden: de zin in zoveel dingen, weer mogen dagdromen, 100% mezelf. Geen 300%, want dat kan niemand.
Bedankt Benedikte.
Aan mensen die dit lezen en zich herkennen in het eerste deel van mijn verhaal. Niet twijfelen, je zal er uit geraken, dat weet ik zeker. Want je kan het, alleen heb je iemand nodig die je steunt en je de weg wijst. Dat heeft Benedikte voor mij gedaan: de weg getoond naar mezelf. Ik heb het zelf gedaan, maar had iemand nodig die mij even vergezelde en mij begeleide. Het is bij momenten confronterend en moeilijk. Maar als je jezelf weer vindt, bewust, energiek, dan is het je gelukt.
Ik kan weer heel de wereld aan, als ik er zin in heb. Maar ik weet nu dat ik het niet moet en vind dat weer vanzelfsprekend. Zalig!’

Jeroen Claeys, 33j. "Aanvaard de ervaring; ervaar de aanvaarding"

‘Dag Benedikte, Ik heb het gevoel hier een boek over te kunnen schrijven. Ik zou er graag aan willen beginnen maar vind voorlopig de tijd niet in onze veel te drukke maatschappij. Maar geen probleem hoor, als ik de kans zie begin ik eraan en laat het je weten. Kan mss nog een jaar duren of zelfs langer. Super super super hard bedankt om mij te helpen mijn leven in eigen handen te nemen!!!! Ik bruis van energie en straal als een kind! Ps: ik ga trouwen’

Lieve, 55j. 'Het water stond hoog toen ik Benedikte heb ontmoet.

Lieve, 55j. ‘Het water stond hoog toen ik Benedikte heb ontmoet. Ik ben normaal iemand die niet snel geloofd dat iemand mij zou kunnen helpen. Het woord coaching deed mij in het begin zelfs een beetje huiveren.
Maar al na enkele gespreksmomenten voelde ik mij opgelucht. Ik heb veel leren afschudden zonder schuldgevoelens. En nu voel ik mij sterker in mijn werk en mijn relatie.
Bedankt voor mijn herwonnen tijd, en plezier in alles rondom mij.’

Joris, 45j. 'Ik kwam bij Benedikte als jobcoach terecht in mijn herstelperiode na een Burn-out.

Joris, 45j. ‘Ik kwam bij Benedikte als  jobcoach terecht in mijn herstelperiode na een Burn-out. Ik heb me vanaf het begin van mijn Burn-out omringd met professionele hulp. 
In een zoektocht naar een nieuwe job vond ik het bos tussen de bomen niet meer. Wat zou ik nu gaan doen? Wat kan ik eigenlijk en wat wil ik gaan doen?  
Ook het solliciteren op zich was voor mij iets nieuws waar ik me helemaal niet zeker in voelde. Mijn omgeving spoorde me aan om toch ook eens een jobcoach te raadplegen.
 Het bleek de missing-link te zijn voor me in mijn herstelperiode.
 Samen met Benedikte ging ik op zoek naar mijn talenten. In een ongedwongen sfeer van rust ontdekte ik dat eigenschappen die ikzelf eerder als negatief beschouwde best wel als talenten konden gezien worden. Ik had ondertussen ook een vacature gevonden die me qua stijl en inhoud enorm aansprak. Nog tijdens mijn begeleiding bij Benedikte mocht ik op sollicitatiegesprek waarin ik de talentenscreening die ik samen met haar deed ten volle kon benutten. De onzekerheid over mezelf die voordien steeds dominant was verdween. Ik kon mijn talenten in de verf zetten zonder een gevoel te hebben hautain over te komen, want daar ben ikzelf allergisch aan. En het werkte. Ik kreeg al vrij snel een verlossend telefoontje dat ik aangenomen was. De jobcoach gaf me het extra inzicht dat ik nodig had om succesvol te zijn.
 Ik kan mezelf nu veel meer accepteren. Ik geloof nu meer in mijn talenten en blijf minder hangen in een negatieve spiraal, al blijf dat laatste een enorme uitdaging. En ook hiervoor krijg je afsluitend tips mee van Benedikte. ‘

Nathalie , 47j. 'Een wijsheid die ik nu verworven heb : "Het is niet makkelijk om de oplossing bij jezelf te vinden...

Nathalie , 47j.  ‘Een wijsheid die ik nu verworven heb : “Het is niet makkelijk om de oplossing bij jezelf te vinden, maar ergens anders vind je het zeker niet !”
Toen ik op het werk aanliep : tegen mijn eigen draagkracht ; tegen mijn eigen grenzen ging ik naar Benedikte.  De sessies waren een enorme deugddoende, krachtige verrijking voor mijn persoonlijke groei.  Want wie ben ik op mijn werk als ik mijn focus niet leg op die dingen die voor mij als mens belangrijk zijn ? 
Door een sterk aanvoelen van mijn valkuilen door Benedikte en de unieke , authentieke begeleiding kwam ik op een mum van tijd terecht op een deugddoend levenspad, een pad vol kansen en uitdagingen voor mezelf. Dankjewel voor de waardevolle momenten en voor de rust die mijn weg me brengt !’

C.W., 48j. 'Mijn ervaring : loopbaanbegeleiding : is dit iets dat mensen kunnen gebruiken die reeds werken? JA !

C.W., 48j. ‘Mijn ervaring : loopbaanbegeleiding : is dit iets dat mensen kunnen gebruiken die reeds werken? JA ! Ik heb nieuwe inzichten gekregen in mijn “kunnnen”. Heerlijk hoe je je talenten terug ontdekt en hoe je terug eigenwaarde krijgt. Voor mij heeft dit een bocht van 180° betekend , ik ga een nieuwe weg bewandelen.
Een deugddoende ervaring , aan iedereen aan te raden.’

C.W., 49j. 'Benedikte , Ik ben ondertussen gestart met mijn studies verpleegkunde

C.W., 49j. ​’Benedikte , Ik ben ondertussen gestart met mijn studies verpleegkunde. De eerste 2 weken ben ik een paar keer dood geweest 😉 Nu begint het beter te gaan , ben niet meer zo moe , ik kan ‘s avonds al een beetje voor school werken. Het is super interessant , ik ben positief moe. Nog eens bedankt voor je steun .’

C.G., 44 j. 'Na lang aarzelen of ik mijn huidige job, die aanvoelde als een gouden kooi...

C.G., 44 j. ‘Na lang aarzelen of ik mijn huidige job, die aanvoelde als een gouden kooi,  zou opgeven begon ik doelloos te zoeken naar een nieuwe job zonder echt te weten waar naartoe. 
Ik besloot jouw hulp in te roepen, een objectieve externe partij waarmee ik geen professionele of persoonlijke band had, om me weer op weg te helpen. 
Toen je me vroeg wat je dan voor mij kon betekenen was het antwoord: terug focus krijgen op wat ik écht wilde want ik had een reset nodig.
Tijdens onze gesprekken wist je klaar en duidelijk de vinger te leggen op mijn talenten ( en de daarbij horende valkuilen) en welke daarvan ontegensprekelijk bij mij hoorden. 
Ik kreeg daardoor zicht op de reden waarom ik zo twijfelde aan mijn huidige job: de waarden waar ik zoveel belang aan hecht lagen in conflict met de waarden van het bedrijf waarvoor ik werkte.
De oefening waarbij ik mensen in mijn omgeving de vraag stelde om mijn talenten te omschrijven was super en gaf me een enorme boost en een groot gevoel van waardering.
Mijn focus was dan ook snel gevonden en ik kreeg beter inzicht in wie ik van nature ben . Die focus leidde tenslotte, veel sneller dan verwacht, tot een nieuwe job die ik binnenkort met veel enthousiasme aanvat. Dit persoonlijk traject was de juiste eerste stap en een absolute aanrader voor wie met dezelfde vraag worstelt als ik. Bedankt Benedikte en iedereen in mijn omgeving die heeft meegewerkt om mijn talenten onder woorden te brengen en me weer de juiste richting te wijzen.’

'Ik ben Eric, 55 jaar en logistiek manager.

Ik ben Eric, 55 jaar en logistiek manager. Vader van een prachtige zoon en dito schoonzoon en echtgenoot van een fantastische vrouw.  En plots zegt je lichaam stop !  Het is genoeg geweest.  Je hebt het zelf niet zien aankomen en bent altijd maar blijven doorgegaan maar van het ene moment op het andere kan je niet meer verder. 
Diagnose van de dokter : burn out – werkgerelateerd. Je krijgt rust voorgeschreven en dan zit je thuis en je denkt dat het nooit meer goed zal komen. Je zit diep, heel diep.  Het weegt op jezelf en op je gezin en je bent je van geen kwaad bewust.
Ik kan iedereen die in dezelfde situatie is terechtgekomen alleen maar aanraden om zo vlug mogelijk hulp te zoeken bij een coach.  Zo ben ik via mijn behandelende geneesheer terechtgekomen bij Benedikte.  
Zij heeft mij stap voor stap terug op weg geholpen.  Ze geeft je terug de moed om uit het dal te kruipen. Eerst afstand nemen, heel veel afstand nemen.  Het is niet gemakkelijk en de weg is lang.  Praten helpt echt en je krijgt stap voor stap je zelfvertrouwen terug, je leert jezelf opnieuw kennen.  Je wordt je terug bewust van je belangrijkste waarden en beseft dat er meer is dan je dacht.  Je leert opnieuw ontdekken uit welke zaken je energie put en welke zaken een belemmering zijn.  Je leert je grenzen kennen en je weet hoe ze te bewaken.
Na een burn out ben je niet meer dezelfde “ik”.  Neen, je voelt je beter en je weet beter als tevoren wie je zelf bent, voor wat je staat en hoe je in je verder leven wil staan.
Benedikte, bedankt voor je hulp en je luisterend oor. Bedankt voor je kritische benadering en het geven van andere en nieuwe inzichten.  Alleen had ik het niet gekund.  Bedankt voor alles.
En voor wie in de beginfase zit, kan ik alleen maar zeggen : “laat je begeleiden en je zal zien dat het leven na een burn out zoveel meer te bieden heeft”
 Veel succes ! Eric’

PV, 26 jaar 'Toen ik voor de eerste keer bij u langskwam wist ik niet goed wat ik er moest van verwachten en daarom had ik ook een beetje schrik.

PV, 26 jaar ‘Toen ik voor de eerste keer bij u langskwam wist ik niet goed wat ik er moest van verwachten en daarom had ik ook een beetje schrik. U stelde me direct op men gemak en ik liet alles over me heen gaan. Het praten over de ‘symptomen’ van perfectionisme deed me deugd. Het voelde alsof ik toch niet alleen was die zoiets als dit meemaakte. De symptomen van perfectionisme resulteerden bij mij in een chronische hyperventilatie en hieruit volgde een constante duizeligheid.
Tijdens de volgende sessies voelde ik me steeds wat beter. Ook reflecteerde dit in mijn thuissituatie. Ik voelde me beter en concentreerde me niet zozeer meer op mijn problemen, maar ik was ook bezig met plannen van ontspanning en leuke dingen. Lichamelijk voelde ik verbetering. Ik kreeg meer energie en zin om dingen te doen. Ik had er geen schrik meer voor. Het ging natuurlijk wel met ups en downs. Sommige dagen kon ik precies niks meer doen en andere dagen kon ik heel ons appartement op een uurtje kuisen. Nu ik terugkijk op de sessies ben ik wel tevreden dat ik ze gevolgd heb. Het geeft je toch wat levenswijsheid en leert je relativeren. Dit was toch hetgeen ik op die moment hard nodig had. Bedankt hiervoor.’

S.V.B., 35 jaar 'Wat is er voor mij veranderd door BE COACH: In de eerste plaats leren luisteren naar mezelf!

S.V.B., 35 jaar ‘Wat is er voor mij veranderd door BE COACH: In de eerste plaats leren luisteren naar mezelf! Wanneer ik voel dat het weer gaat ‘mis gaan’ weet ik dit op tijd aan te voelen, en kan ik op tijd ingrijpen, iets wat voorheen gewoon niet mogelijk was! Dat geeft rust…. Ik kan in een moeilijke situatie kalm reageren, relativeren… Ik heb  opnieuw motivatie om initiatief te nemen, om te gaan doen wat ik altijd al heb willen doen, Ik houd de weekends vrij, in de eerste plaats voor mezelf, om iets te doen wat ik wil doen… Ik kom uit voor mijn mening op mijn manier.
Durf de stap te zetten om een afspraak te maken bij BE COACH!

G.C., 36 jaar 'Ik zette de stap naar BE COACH op een moment in mijn leven waarop ik me niet goed voelde in mijn job

E.C., 38 jaar  ‘Wat begon als een toevallig gesprek over het coachen binnen bedrijven om werknemer en werkgever een niveau hoger te tillenE.C., 38 jaar  ‘Wat begon als een toevallig gesprek over het coachen binnen bedrijven om werknemer en werkgever een niveau hoger te tillen, gaf mij een boost om dit in onze firma toe te passen. Mijn hoofd zat vol met vragen over onze werknemers: “zijn ze wel gelukkig bij ons? Zijn wij over hen tevreden? Zitten ze op de juiste plaats? Zijn sommige niet onder of boven hun kunnen bezig? Zal ik dit een stuk van hen  overnemen? Misschien geeft hen dat meer ruimte?  enz …”. En mijn hoofd bleef maar draaien.
Vooral omdat ik voor mezelf het gevoel had dat ik het niet naar mijn hand kreeg. Ik vond en vind nog steeds zoveel dingen vanzelfsprekend dat het me op de duur teveel energie koste om een bepaalde flow binnen ons bedrijf te krijgen. Ons gesprek was zeer boeiend. Ik stapte buiten en dacht: Yes, Benedikte is de vrouw die we nodig hebben.
Wat begon met het uitschrijven van een plan, veranderde geleidelijk aan in het voorhouden van een spiegel naar mij toe…..Tot jouw vraag er kwam “Els zouden we niet eerst werken aan JOUW talentenkaart en U vrije kind naar boven brengen? ” Dit werd een coaching die inderdaad heel wat verschuivingen teweeg zou brengen…
Mijn talenten waarvan ik dacht dat ik er geen had (of toch niet zoveel), kwamen stap voor stap naar boven. De onrust in mijn hoofd en lichaam ging elke keer meer en meer liggen. 
Het gevoel dat ik precies de hele wereld moest dragen omdat ik dacht dat ik het kon, veranderde stilaan in het maken van keuze’s, prioriteiten en meer productiviteit.
Jouw mannier van werken had zo’n impact op mijn hele lichaam dat ondanks het feit dat ik niet minder werkte, ik veel meer tijd kreeg voor mijn gezin en mezelf. Mijn kinderen zeiden “mama je bent zo blij en opgewekt de laatste tijd. Je ziet er echt gelukkig uit…” Dan reageerde ik me dat er iets met me was gebeurd waarvoor ik je heel dankbaar ben.
Op het werk gebeurden er dingen of gesprekken die ik, vanop afstand, later, in gedachten opnieuw bekeek en dan moest vaststellen dat ook hier vele dingen duidelijker werden.  Mijn vrije kind en mijn talenten waren duidelijk. Door deze coaching van mezelf is er binnen de firma ook een stuk veranderd: durven dingen uitspreken en dingen en mensen op de juiste plek te zetten, de controle loslaten en er toch samen allemaal beter van worden. Het leek bijna onmogelijk en, als ik het zo nog eens lees, denk ik nog steeds “hoe kan dit? 
Lieve en beste Benedikte, ik kan alleen maar hopen dat er veel mensen zijn die de weg naar je vinden. Heel veel dank voor alles. Liefs E.’G.C., 36 jaar
 ‘Ik zette de stap naar BE COACH op een moment in mijn leven waarop ik me niet goed voelde in mijn job, ik verloor energie en levenskracht.  Ik wou voorkomen om dieper weg te zakken en de juiste stappen ondernemen. Uit een eerste gesprek bleek dat mijn perfectionisme mee mijn leven bepaalde.   Via een bepaalde methodiek werd daar eerst aan gewerkt om daarna te bekijken welke talenten ik in de toekomst zou inzetten.
 De coachingsessies gingen in het begin met veel emoties gepaard, gaandeweg werd ik sterker en ging ik in mijn kracht staan.  Benedikte hielp me om mijn plannen mee vorm te geven.  Ze reikte me tools aan zodat ik zelfstandig verder kon.
 De loopbaanbegeleiding leidde tot het opzeggen van mijn huidige job.  Ik koos voor een nieuwe wending in mijn leven waar ikzelf ook als mens zou kunnen in groeien.  Het zal een missie worden waar ik 100% kan achterstaan en iets kan betekenen voor de huidige maatschappij. 
 Bedankt Benedikte voor de warme coachingssessies midden in deze unieke groene omgeving!’

E.T., 35 jaar 'Ik ben zó blij dat ik de stap gezet heb naar dat eerste gesprek!

E.T., 35 jaar ‘Ik ben zó blij dat ik de stap gezet heb naar dat eerste gesprek! Ik dacht het ‘allemaal’ zelf aan te kunnen. En met ‘allemaal’ bedoel ik dan: de balans vinden tussen werk en gezin, gelukkig kunnen zijn op eender welk moment van de dag, rust vinden in dat hoofd, de negatieve spiraal van piekergedachten doorbreken, de angst voor verlies opzij te zetten, meer blijdschap uitstralen,… Maar hoe meer ik mijn best deed, hoe erger het werd. Ik was één blok spanning geworden en voelde een constante ‘aanval’ in mijn hoofd. Tot ik besefte dat het zo niet langer kon.
De sessies bij Benedikte waren in het begin zeer confronterend, emotioneel en heftig, maar stilaan kreeg ik inzichten in bepaalde patronen en leerde ik mijn talenten weer positief te gebruiken. Na elk gesprek was er vooruitgang. Ik kon mijn gedachten beter ordenen, gevoelens kropte ik niet meer op, werd opener in gesprekken en kwam eerlijker uit voor wat ik dacht en voelde. Ik gunde mezelf meer tijd voor eenvoudige ontspanning, waardoor ik meer focus en energie had om er voor anderen te zijn. Het is zoals een waterkring waarvan de rimpels steeds verder uitdijen. De innerlijke rust en vreugde zet zich stilletjes over op anderen.
Ik heb alles om gelukkig te zijn: een fijne job, een geweldige echtgenoot/soulmate en drie leuke kinderen. Voor de sessies lukte het me echter niet volop te kunnen genieten en glimlachend door het leven gaan. Ik ben erg dankbaar voor het hele proces, het lukt me nu beter. Elke dag een beetje meer.’

E.C., 38 jaar 'Wat begon als een toevallig gesprek over het coachen binnen bedrijven om werknemer en werkgever een niveau hoger te tillen

E.C., 38 jaar  ‘Wat begon als een toevallig gesprek over het coachen binnen bedrijven om werknemer en werkgever een niveau hoger te tillen, gaf mij een boost om dit in onze firma toe te passen. Mijn hoofd zat vol met vragen over onze werknemers: “zijn ze wel gelukkig bij ons? Zijn wij over hen tevreden? Zitten ze op de juiste plaats? Zijn sommige niet onder of boven hun kunnen bezig? Zal ik dit een stuk van hen  overnemen? Misschien geeft hen dat meer ruimte?  enz …”. En mijn hoofd bleef maar draaien.
Vooral omdat ik voor mezelf het gevoel had dat ik het niet naar mijn hand kreeg. Ik vond en vind nog steeds zoveel dingen vanzelfsprekend dat het me op de duur teveel energie koste om een bepaalde flow binnen ons bedrijf te krijgen. Ons gesprek was zeer boeiend. Ik stapte buiten en dacht: Yes, Benedikte is de vrouw die we nodig hebben.
Wat begon met het uitschrijven van een plan, veranderde geleidelijk aan in het voorhouden van een spiegel naar mij toe…..Tot jouw vraag er kwam “Els zouden we niet eerst werken aan JOUW talentenkaart en U vrije kind naar boven brengen? ” Dit werd een coaching die inderdaad heel wat verschuivingen teweeg zou brengen…
Mijn talenten waarvan ik dacht dat ik er geen had (of toch niet zoveel), kwamen stap voor stap naar boven. De onrust in mijn hoofd en lichaam ging elke keer meer en meer liggen. 
Het gevoel dat ik precies de hele wereld moest dragen omdat ik dacht dat ik het kon, veranderde stilaan in het maken van keuze’s, prioriteiten en meer productiviteit.
Jouw mannier van werken had zo’n impact op mijn hele lichaam dat ondanks het feit dat ik niet minder werkte, ik veel meer tijd kreeg voor mijn gezin en mezelf. Mijn kinderen zeiden “mama je bent zo blij en opgewekt de laatste tijd. Je ziet er echt gelukkig uit…” Dan reageerde ik me dat er iets met me was gebeurd waarvoor ik je heel dankbaar ben.
Op het werk gebeurden er dingen of gesprekken die ik, vanop afstand, later, in gedachten opnieuw bekeek en dan moest vaststellen dat ook hier vele dingen duidelijker werden.  Mijn vrije kind en mijn talenten waren duidelijk. Door deze coaching van mezelf is er binnen de firma ook een stuk veranderd: durven dingen uitspreken en dingen en mensen op de juiste plek te zetten, de controle loslaten en er toch samen allemaal beter van worden. Het leek bijna onmogelijk en, als ik het zo nog eens lees, denk ik nog steeds “hoe kan dit? 
Lieve en beste Benedikte, ik kan alleen maar hopen dat er veel mensen zijn die de weg naar je vinden. Heel veel dank voor alles. Liefs E.’

Betty, 55 jaar ' Deze coaching was voor mij een ware openbaring.

Betty, 55 jaar ‘ Deze coaching was voor mij een ware openbaring. In het begin dacht ik: moet dit mij nu helpen? Maar na 4 sessies was ik nog steeds mijn liefhebbende zelf … doch met meer grenzen, beter kunnen loslaten, en met meer inzicht… kortom zoals het cliché zegt: STERKER! 1000x dank voor deze hulp.’

Anoniem, 53 jaar 'Niet gedacht dat de methodiek die Benedikte gebruikt, zo lang zou blijven hangen en me nu nog steeds helpt

Anoniem, 53 jaar ‘Niet gedacht dat de methodiek die Benedikte gebruikt, zo lang zou blijven hangen en me nu nog steeds helpt.  Enkele maanden geleden zocht ik haar hulp op omdat ik al een hele lange tijd mijn werkvreugde en drive kwijt was. Bang om in een burn-out te belanden (of zat ik er al in?) nam ik contact op met Benedikte. Na een intakegesprek en het invullen van een bevraging  werd ik geconfronteerd met een aantal duidelijke symptomen van perfectionisme en bevestigingsdrang. Tijdens de daaropvolgende sessies kwamen de volgende begrippen en inzichten op mijn pad: het vrije kind, linker- en rechterhersenhelft en de daaruit spontaan ontstane denkbeeldige deeltjes die me  zouden helpen (Be your own coach) om tot nieuw gedrag en beleving te komen. Mijn streefdoel was ‘drive’ in ‘harmonie’. Als ik  mijn ‘dagboekje’ van toen herlees, kan ik met blijdschap constateren dat mijn hersenspinsels van die periode me nu wat vreemd overkomen. Missie geslaagd!’  

Anoniem, 25 jaar 'Als 25 jarige goedlachse jongedame was het heel confronterend om tijdens de workshop “stress en burn-out”, de elementen van een burn-out te ontdekken.

Anoniem, 25 jaar ‘Als 25 jarige goedlachse jongedame was het heel confronterend om tijdens de workshop “stress en burn-out”, de elementen van een burn-out te ontdekken. Na afgestudeerd te zijn heb ik een slechte  werkervaring gehad. Ik ben daar gestopt, maar ook daarna kon ik me voor niets motiveren en zelfs kleine fysieke activiteiten lukten met moeite. Van mijn ouders moest ik bloed laten nemen, “want ik was ziek”, zonder resultaat natuurlijk. Ik ben nog jong en wil graag groeien. Door de aanpak van Benedikte heb ik zoveel rust gevonden. Ik merk het en ook mijn omgeving merkt het. Mijn zelfkennis is enorm gegroeid en ik kan meer mezelf leiden dan dat ik geleid wordt door “het moeten”. Bovendien weet ik nu wat me stress geeft, zodoende ik mezelf op tijd een halt kan toeroepen. Wat een verademing!’

Désirée, 35 jaar 'Als moeder van 2 kinderen die dagelijks jongleert met een hardwerkende job, moeder zijn, vrouw zijn van, vriendin zijn...was ik op een bepaald moment het noorden kwijt.

Désirée, 35 jaar ‘Als moeder van 2 kinderen die dagelijks jongleert met een hardwerkende job, moeder zijn, vrouw zijn van, vriendin zijn…was ik op een bepaald moment het noorden kwijt. Op zoek naar hulp kwam ik in contact met Benedikte. Dankzij haar aanpak en methodiek kreeg ik stukje bij beetje opnieuw vertrouwen in mezelf waardoor ik met vallen en opstaan opnieuw en met dieper inzicht sterker in het leven sta. Zowel professioneel als privé heeft ze me gecoacht om het piekeren los te laten en vol vertrouwen mezelf te zijn. Dat geeft een heel goed gevoel.’

Pascale, 53 jaar 'Deze training is voor mij een heel leerrijke ervaring

Pascale, 53 jaar ‘Deze training is voor mij een heel leerrijke ervaring op een toffe locatie met deelnemers van andere departementen, wat het respect voor deze personen doet toenemen. De training werd zeer ongedwongen gebracht zonder het gevoel dat er echt een psycholoog aan het werk is :-). Goed dat het bedrijf aandacht heeft voor het thema’s als stress en burn-out’.

Olivier, 35 jaar ' Sedert jaren kampte ik met de vele nadelen van perfectionisme en heb ik eerder ook al verschillende soorten therapie gevolgd.

Olivier, 35 jaar ‘ Sedert jaren kampte ik met de vele nadelen van perfectionisme en heb ik eerder ook al verschillende soorten therapie gevolgd. Ik was in het begin zeer sceptisch en had het ook moeilijk om op zoek te gaan naar mijn ‘vrije kind’ en de delen in mij die mijn gedachten en gedragingen aansturen, omdat deze op het eerste zicht niets te maken hadden met de symptomen waarvan ik last had (angstaanvallen, rusteloos en droevig zijn, piekeren, te weinig genieten van wat echt belangrijk is).  Maar na amper 2 sessies, zat Benedikte er recht op en heeft zij rust en zelfvertrouwen gebracht. Niet alleen in mijn leven, maar vooral ook in dat van mijn vrouw en mijn kinderen. Ik geniet nu dagelijks van dat vrije en blije gevoel !’

Katrien, 47 jaar 'Ik was heel aangenaam verrast door de - voor mij nieuwe - methode die gebruikt werd om talenten te analyseren.

Katrien, 47 jaar ‘Ik was heel aangenaam verrast door de – voor mij nieuwe – methode die gebruikt werd om talenten te analyseren. Persoonlijk heb ik al wat coaching achter de rug, waarbij vaak vragenlijsten worden ingevuld, en dan beslist wordt “hoe je nu echt bent”. Benedikte liet mij ook zo een lijst invullen, maar besprak ze ook grondig aan de hand van de talentenmethode.Hieruit bleek algauw dat ik toch een aantal andere talenten had die eigenlijk exact aangaven, wat ik voor mezelf ook al lang aanvoelde, maar niet kon expliciteren en bijgevolg ook niet voldoende in mijn voordeel gebruikte. Tevens bleek ik bepaalde talenten niet te hebben, maar waren het eerder aangeleerde gewoontes die ik goed bleek te doen, doch niet graag deed. De talentenmethode zorgt er voor dat je veel meer diepgang kan geven tijdens de coaching, en dit vanuit drie verschillende perspectieven.Hierin zit ook de enorme persoonlijke toegevoegde waarde van Benedikte. Zij kan heel snel en heel duidelijk bepalen wat voor jou belangrijk is, door telkens opnieuw heel gevat de juiste vragen te stellen, en indien nodig, te synthetiseren met de nodige creativiteit. Door haar enorme expertise als HRM-directeur weet ze haar analyse ook goed te combineren met de toelichting rond het nut en gebruik van bepaalde talenten. Kortom, coaching door Benedikte brengt jou naar een bruikbare analyse die eerst wel confronterend kan zijn, maar tegelijk heel bevrijdend is, omdat een genuanceerde analyse van je talenten je net die stap verder brengt in jouw carrière.’

Anoniem, 43 jaar 'Het is al effe gelden dat ik geweest ben. Er is ondertussen veel veranderd.

Anoniem, 43 jaar ‘Het is al effe gelden dat ik geweest ben. Er is ondertussen veel veranderd. Ik ga nu 1 à 2 keer per week salsa dansen en heb ondertussen ook iemand leren kennen en de match is er langs beide kanten. Dankzij u heb ik mijn eigen terug ontdekt via mijn talenten. Ik kijk ook regelmatig eens terug in mijn boekje. Het was voor mij een hele positieve ervaring, uw werkmethode en de rustgevende omgeving doet er ook veel aan. Alvast bedankt voor de goede ondersteuning, het heeft mij echt geholpen.’

Björn, 40 jaar: “Het was een gepassioneerde begeleiding

Björn, 40 jaar: “Het was een gepassioneerde begeleiding, met een fantastische focus van de coach. Een ware ontdekkingsreis waar men zijn ‘ik’ leert kennen. Zijn sterktes leert waarderen. Terug leert vrij te zijn. Het is OK om te falen maar vooral OK om gelukkig te zijn. Geniet ervan.”

Bedrijfsadres

Kalverstraat 5
9150 Rupelmonde

Adres voor coaching en training

Lepelstraat 10
9140 Steendorp

Mobiel nummer

emailadres

benedikte@becoach.be